Nem csak az autóknak van ponyvára szüksége

Már írtam nektek arról, hogy mennyire hasznosnak bizonyult a férjem elsőre őrültnek tűnő ötlete. Nem gondoltam volna, hogy tényleg nagy hasznát vesszük az autók számára beszerzett ponyváinak. Azóta jobban hiszek a megérzéseinek, úgy néz ki, tényleg beválnak.

Most viszont egy másik típusú ponyvát kell beszereznünk. Ugyanis nagy hírem van: hamarosan bekopogtat hozzánk a gólya! Bizony, szülői örömök elé nézünk! Ehhez azonban szükségünk lesz néhány dologra. Többek között egy ponyvára a gyereknek. Persze ezt nem így hívjuk, de a funkciója végül is hasonló. Megvédeni a babát a természet viszontagságaitól, miközben kint tartózkodunk az utcán. Szóval kellene egy babakocsi, lehetőség szerint még mielőtt megszületik.

Ennek a számomra új kategóriának a felderítése érdekében nyakamba is vettem az internetet, és hosszas keresgélésbe fogtam. Végül ezen az oldalon lyukadtam ki: babaverda.hu/inglesina-babakocsi.

Jó sokféle babakocsi elérhető a piacon, azt látom. Mindegyik nagyon profinak néz ki igazából, így mélyebben is bele kell ásnom magam, hogy jó döntést tudjak hozni. Természetesen ezt együtt csináljuk a férjemmel több okból is. Egyrészt a gyermekünk is közös lesz, nem csak az enyém. Másrészt a babakocsi végül is egy jármű, egy műszaki eszköz, így a férjem jobban ért hozzá, mint én, aki inkább humán beállítottságú és érdeklődésű vagyok. Harmadrészt pedig tudjátok, az ő híres megérzései, na meg az informáltsága a mi kis jolly jokerünk.

Szóval ahogy így olvasgatok, látom, hogy szükségünk lesz mózeskosárra, sportülésre, szobai állványra, szúnyoghálóra és esővédő huzatra a mózeskosárhoz, valamint egy szuper biztonságos autós baba ülésre, ehhez egy isofix bázistalpra és még egy kengurura is.

Fú, ez amellett, hogy jó nagy helyet fog elfoglalni a mi kis csöpp lakásunkban, azért ha összeadom, akkor jó nagy összegbe is fog kerülni. Na, de hát egy újszülöttnek mindenből a legjobb minőségűre és legbiztonságosabb megoldásra van szüksége. Gyereken nem spórolunk. Legalábbis nem az elsőn. Aztán majd meglátjuk, hogy a negyedik gyereknél hogy fogok hozzá állni. Lehet, hogy ő már csak úgy egyszerűen felnevelődik, a nagy tesók cuccait használva és még kevésbé is lesz beteges vagy allergiás. Na de ennyire ne szaladjunk előre, most még csak az első csöppséget várjuk.

Ami miatt nekem ez a babakocsi modell tetszik, az az, hogy gyermekgyógyászok is részt vettek a fejlesztésében. Van benne például egy úgynevezett Welcome Pad, ami nagyon ergonomikus kialakítású. Van benne például egy henger, amit mindig a baba térdei alá kell betenni egy erre kialakított nyílásba. Ez ugye ahogy a gyerek nő, mindig kicsit máshova kerül. Ez segít abban, hogy a baba egészséges testtartásban feküdjön a babakocsiban. Aztán a háttámla állítható. Így amikor a gyerek alszik, akkor vízszintesbe tudjuk tenni, hogy nyugodtabban pihenhessen. Amikor pedig ébren van, akkor feljebb tesszük, így kilát a kocsiból és szabadabban tud nézelődni. Bár sok csecsemőről tudok, aki abban a percben rögtön elalszik, amint kilépnek vele a lakás ajtaján.

A mózeskosár egyébként rengeteg szellőzővel, napellenzővel van ellátva, emellett olyan a kupola teteje, hogy az védi a babát a káros UV sugaraktól. A mózeskosár kifejezetten tágas, így sokáig használhatják a babák. Amikor pedig hazaérünk velük, egyszerűen lepattintjuk a kerekes vázról és a nappaliban rápattintjuk a Stand Up állványra.

Még jó sok infót nem olvastam el ezekről a babaponyvákról, de most mennem kell. Holnap viszont visszatérek erre a weboldalra, hogy befejezzem az olvasást: babaverda.hu/inglesina-babakocsi.