Út az energiatakarékosság felé

Férjemmel egyre jobban törekszünk, hogy környezettudatosak legyünk, kerüljük a műanyagot, beszereztünk bambusz fogkeféket, újrahasznosítható mosogatószivacsot, próbáljuk elkerülni az egyszer használatos, eldobható műanyag tárgyakat, mint például a borotva vagy a pet palack. A boltban az élelmiszereket is vászontáskába tesszük, nem pedig nejlon szatyorba. A héten talált férjem egy céget, akik ponyvákat készítenek. Azzal az ötlettel állt elő, hogy csináltassunk az autókra egy-egy ponyvát, ami majd megvédi a kocsikat a szélsőséges időjárástól. Először fölösleges kiadásnak gondoltam, de férjem meggyőzött, hogy ez egy remek befektetés, mert majd kevesebbszer kell autómosóba járnunk.

Hasonlóan szkeptikus voltam, amikor a napelemet nézegettük. Hála az égnek, hamar beláttam, hogy a napelem is egy fantasztikus befektetés. Hogy miként lehet spórolni a napelemmel, azt a https://sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules oldalon olvashatjátok.

Miért adtam be a derekam és engedtem meg, hogy napelem projectbe kezdjünk?

Mi világ életünkben magas villanyszámlát fizettünk, ami a napelemmel egy az egyben megszűnt. Az áramot, amit felhasználunk a sütéshez, mosáshoz, háztartási és számítástechnikai gépek használatához, azt a napelem nappal megtermeli így nem a szolgáltatónak fizetünk érte. Tehát az összeg, amit eddig villanyszámlára fizettünk be, most minden hónapban a kezünkben marad. Így ez egy nagyon stabil és rendszeres megtakarítás. A https://sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules oldalon lehet olvasni, hogy átlagosan hány év alatt térül meg a pénz, amit a napelembe fektettünk. Az átlag 10 év szerintünk teljesen jó arány, mivel a jelenlegi otthonunkba sokáig szeretnénk élni, az sem kizárt, hogy életünk végéig. Így aki hosszútávra gondolkodik, annak biztosan megéri beruháznia napelemre. Emellett természetesen energiatakarékos, így óvhatjuk a környezetünket, ami szintén egyre több figyelmet igénylő jelenség.