A ponyvaszervizünk is lehet a keresőlista elején, a megfelelő módszerekkel

Sokszor elgondolkoztam azon, hogy annyi apró dolog létezik a világban, ami elsőre jelentéktelennek tűnhet, másnak viszont az egész életét jelentheti. Az első ilyen élményem az volt, mikor matematika korrepetálásra jártam. A tanár mindig vicces anekdotákat mesélt az életéről és, bár sokszor elvitte az időnket a matematikától, hihetetlen figurának tartottam. Egyszer képes volt 40 percet, teljes beleéléssel, egy csavarboltról mesélni. Máskor meg egy ponyvaszervizesről adott elő egy regényes történetet.

Azelőtt sosem vettem észre ezeket a boltokat. Diákként amúgy sem lett volna sok hasznomra egyik sem. Később azonban sokat gondolkoztam azon, hogy milyen vállalkozást kéne nyitnom. Mikor a lehetőségeimet soroltam, egyszer csak eszembe jutott ez a régi matektanárom. A ponyvaszervizes története maradt meg bennem a legjobban és rájöttem, hogy másoknak is szüksége lehet egy ilyen megbízható szolgáltatásra. Én azonban egy szinttel tovább vittem: Mi lenne, ha az internetről lenne elérhető egy ilyen szolgáltatás?

Az internetnek azonban megvannak az előnyei és a hátrányai. Az előny, hogy otthonról el tudjuk intézni az összes céggel kapcsolatos dolgunkat és nem kell havi bért fizetni, a raktárunk mellett a boltunk számára is. A hátrány viszont az, hogy nem vagyunk egyedül az interneten. Szükségünk van egy megbízható cégre, aki biztosítja, hogy mindig releváns helyen legyünk a keresési találatok között. Én a keresobenelso.hu mellett tettem le a voksomat és nem kellett csalódnom.

Mikor először utánanéztem annak, hogy milyen cégek biztosítanak Magyarországon keresőoptimalizálás és online marketing tanácsadás szolgáltatást, az elsők között találtam rá a keresobenelso.hu oldalra. Már fellépéskor érezhető volt, hogy profi emberekkel van dolgunk. A honlap kivitelezése volt annyira igényes, mint amit a saját honlapomtól elvárnék. Könnyedén végig tudtunk nézni azonnal az összes menüponton. Egyik sem volt bizonytalan jelentésű.

A kezdőlapon pedig csak lefele kellett tekernünk ahhoz, hogy megismerjük nagy vonalakban azt, hogy mit kínálnak. Bár csak keresőoptimalizálás ügyében jöttem, rájöttem, hogy egy honlap készítésénél sokkal bonyolultabb folyamatok játszódnak le a háttérben, mint gondoltam volna. Az interneten nem úgy működnek a dolgok, mint a fizikális világban. Algoritmusok döntik el azt, hogy milyen helyen lesz az oldalunk a keresési listákban. Már az is befolyásolja ezt, hogy miként van kialakítva a honlapunk és milyen információk vannak elhelyezve megadott helyeken.

Egy életen át lehetne tanulni azt, hogy miként tudunk így is az elsők közé kerülni, de nem hiszem, hogy sokaknak ideje van erre amellett, hogy egy céget is igazgatnak. A keresobenelso.hu szolgáltatása ezért példaértékű és rendhagyó, mert minden háttérmunkát elintéznek helyettünk. Nekünk csak el kell mondanunk azt, hogy milyen igényeink vannak az oldalunkkal kapcsolatban és ők nagy eséllyel még túl is fogják teljesíteni az elvárásainkat.

Nem elég azonban egyszer jól megcsinálni az oldalunkat. Az algoritmus bármikor változhat és készen kell lenni ezekre a változásokra. Szerencsére a keresobenelso.hu csapata rengeteg tapasztalattal rendelkezik már a keresőoptimalizálás terén. Ha kíváncsiak vagyunk rá, minden kis lépésbe beavatnak minket. Ha azonban nincs erre időnk, akkor nyugodtan megbízhatunk bennük és elvégzik helyettünk az összes munkát. Nekünk csak annyi dolgunk van, hogy szépen vezessük a cégünket és időnként felkeressük őket, ha bármivel probléma lenne, vagy új ötlettel álltunk volna elő. Higgyétek el nekem, a mai világban elengedhetetlen egy olyan támogató csapat jelenléte, akik segítenek nekünk eligazodni az internet világában.