A sok munka után jár egy kis lazítás

A ponyvaszerviz, ahol dolgozom, remek hely. Furcsán hangzik egyeseknek, de én tényleg nagyon kedvelem a munkámat, semmi pénzért nem cserélném le. Nem csoda, hogy valódi szenvedéllyel űzhetem, és emiatt gyakran tovább maradok bent, mint az elvárt lenne. Természetesen a főnököm mindezt nagyra értékeli, de sajnos nekem is eljött az a pont, ahol szükségem volt egy kis pihenésre. A feleségemmel úgy döntöttünk, hogy az éve pihenésünket idén Siófokon fogjuk megejteni.

Mivel rengeteg munkánk volt mindkettőnknek, érdekesen alakult az idei nyaralás szervezése. Máskor már január-február környékén lefoglaljuk a szállást, de most még az indulás előtt 2 héttel semmi infónk nem volt. Igazából annyira last minute módon akartunk menni, hogy már aggódtunk is, hogy összejön-e ilyen módon.
Aggodalmunkról értesülve a főnököm sietett a segítségünkre. Gábor javasolta, hogy a siofokszallas info oldalon nézelődjünk. Nekik már többször segítettek, és remek tapasztalataik vannak. Kiváló minőségű és árú siófoki apartmanokat lehet általuk bérelni, és nem riadnak vissza a hétköznapital eltérő feladatoktól sem, mint amilyen a miénk is.

Érdekes volt ez a “siofokszallas info”, amit a főnök javasolt. Korábban nem hallottam még róluk, de hasonló cégről sem. Ez nem egy hagyományos szállásfoglaló portál, hanem egy konkrét szállásközvetítő cég. A különbség abban rejlik, hogy itt kifejezetten az a dolguk a cég munkatársainak, hogy segítenek megtalálni a számunkra legmegfelelőbb apartmant, hogy nyaralás pontosan olyan legyen, mint amilyennek azt elképzeltük.

Az oldalon található némi ízelítő, mikből is válogathatunk. Rengeteg apartman van itt felsorakoztatva: vannak olyanok, melyeket pároknak találtak ki, de olyanok is, amelyek alkalmasak akár egy 10-20 fős család vagy baráti társaság befogadására is. Sok apartmannál van grillezési, bográcsozási lehetőség is, de akár medencés szállást is találhatunk.

A medence nem rossz dolog, de azt hozzá kell tennem, hogy az apartmanok elhelyezkedését szem előtt tartva nem létszükséglet, ugyanis a legtávolabbi apartman is mindössze 250 méterre van a parttól! Ez maximum 5 perc sétát jelent, de lehet, hogy sokat mondtam.

Minden szállás, amit itt van, csodásan néz ki. Nagyon tetszett, mindenütt részletes képek vannak. Látszott, hogy bár profi fotós készítette jó minőségben, nem tűntek szerkesztettnek. Ez számomra mindig fontos, ugyanis jártam már úgy, hogy nem is hasonlított a szállás arra, ami a weboldalon volt…
A berendezések modernek, és klíma is van a legtöbben.

Ilyen jó feltételekkel nem csoda, hogy hamar kinéztünk egyet, ami szimpatikus volt. Sajnos nem láttuk, hogy mikor van szabad hely náluk, de ez nem is a mi dolgunk. Miután kinéztük, hogy mi tetszik, és tudtuk, hogy pontosan mik az elvárásaink a szállással kapcsolatban, ki kellett töltenünk a kapcsolatfelvételt űrlapot. Itt leírtuk az elképzeléseket, és már csak várni kellett, hogy keressenek.

Nagyon gyorsan hívtak minket, hogy tisztázzuk a részleteket. Örültem, hogy ennyire figyelmesek, és látták, hogy a szoros határidő miatt már nem várhat sokáig a foglalás lebonyolítása. Nagy örömünkre nem csak az az apartman volt szabad, amit kinéztünk, hanem ajánlottak egy másikat is. Ugyanazon paraméterekkel rendelkezett, csupán közelebb volt a parthoz. Persze, hogy igent mondtunk, és nem hagytuk ki!

A beszélgetést követően meg is kaptuk a pontos ajánlatot. Igazából én magas összegre számítottam, hiszen amellett, hogy az utolsó pillanatban kellett valami szállást keríteni nekünk, biztosan magas díja lesz a közvetítésnek is.
A szemem elkerekedett amikor megláttam, mekkora összeget írtak a számlára. Sokkal, de sokkal kevesebb volt, mint amire én gondoltam! Hihetetlen! Ami a leginkább meglepő volt, hogy a közvetítésnek nem volt plusz díja.
A siofokszallas info munkatársai valóban azért dolgoznak, hogy egy minőségi szolgáltatást hozzanak létre, ami az üdülni vágyók érdekeit képviseli. Ők is akkor boldogok, hogyha megtalálja mindenki a számítását. Több ilyen cég kellene!

A cég munkatársaival gördülékenyen zajlott az együttműködés. Örültem, hogy SZÉP kártyáról is lehet fizetni. Erről szerettem volna megoldani a nyaralást, így kiváló lehetőség volt, hogy erre is van lehetőség.

A nyaralás remekül telt. A szállás élőben is pontosan olyan jó volt, mint amilyennek vártuk. Örömmel nyugtáztam, hogy itt a képek valódiak voltak, ahogyan azt sejtettem. Minden, az oldalon korábban feltüntetett adat megfelelt a valóságnak.
A siófoki út remekül telt, és így végre én is kiszakadtam kicsit az állandó munkától. Jobb last minute utat el se tudnék képzelni!