Hogyan került az én cégem vidékre?

Legalábbis névleg?… Hát, végtére is nem mindegy, hogy hol van a székhelye? – kérdezhetnénk elsőre ezt is. Mobil sátras kitelepüléssel árulunk ugyanis ponyvákat, több helyen is, többnyire Pesten. Ezért nincs mit tennünk, nem lehet a székhelyünk olyan címen, ahol árulunk is, annak nem lenne értelme. A mi bizniszünk lényege, hogy igyekszünk mindig ideális helyen elérhetők lenni, és több helyen is tehát.

Amikor a cégformánk megváltoztatásakor ilyeneken tűnődtem (hogy a székhelycímre mi is legyen akkor hát a megoldás), akkor írtam be a keresőbe: székhelyszolgáltatás árak. Itt aztán több jött szembe, mint amit a szemem keresett. Egyrészt az egyik közeli, Pest megyei településen is van székhelyszolgáltatás – kaptam fel a fejem, de a szekhelycentrum.hu oldalon még a cégmódosítás is lehetséges volt rögtön! Bizony, ők, ezen az oldalon ilyesmikkel is foglalkoznak. Cégalapítás, és cégmódosítás mondjuk…

Azonban, hogy mit tudtam még meg a székhelyszolgáltatás árak világán túl? Azt, hogy nem kell nekem semmiféle székhelyként szolgáló ingatlanba beruháznom. Nem is kell bérelnem ilyet és nem is csak Budapesten van tehát székhelyszolgáltatás. Hanem, mint mondtam itt, az egyik közeli faluban is, de nem ez a lényeg. Hanem, hogy ezen helyszínen (melynek pontos címét pont úgy megnézhetitek, mint a többiét, ide kattintva: székhelyszolgáltatás árak) még iparűzési adót sem kell fizetni. Gondolom ezért keresik sokan, hisz a hely maga, majdhogynem mindegy is. Ott nem kell nekünk jelen lenni – lesz helyettünk más valaki, akinek ez a dolga, hogy “minket képviseljen”.

Ezt is ajánlják tehát, de még sok mást is: több, mint 15.000 elégedett ügyfél után már három helyszínen is székhelyszolgáltatást. Ennek keretében cégtáblát, székhelycímet, tárgyalóhasználatot biztosítanak. Aztán mit még?… Küldemények átvételét, e-mailes továbbítást, továbbpostázást részünkre havonta, iratőrzést, kényszerintézkedések tűrését. Most az újlengyeli opcióról beszélek, mert az a csomag a legnagyobb (ne felejtsük tényleg a 0%-os IPA-t benne), de akinek másra van szüksége, mindenképp fussa át, mi van a budapesti csomagokban.

Azt, hogy havonta küldik tovább nekünk a bérelt székhelycímekre érkező dolgokat, tényleg úgy értsük, hogy az nem a tartalomra vonatkozik. Mint írtam, beszkennelve például azonnal elolvashatjuk, milyen levelünk jött arra a címre, ahol ezek szerint mindig lesz ember, aki átvesz mindent!

Nagyon kényelmesnek hangzik ugye? Hát, nekem ez a kánaán most is. Mi sem egyszerűbb, mint székhelyszolgáltatást kérni egy olyan cégnek, amelynek a munkatársai, alkalmazottai kint dolgoznak valamiféle “terepen”. Ma már ez simán megy és gyorsan. A cégvezetést a társtulajdonos feleségemmel pedig visszük otthonról is, simán. Minek lenne mindenkinek ingatlanra szüksége a cégéhez? Ugyan…