Székhely a vadiúj ponyvaszervizes vállalkozásom számára

Amíg iskolába jártam, megtanultam, hogy miként működik az ember élete. Kitanul egy szakmát, elhelyezkedik egy cégnél és nyugdíjba megy onnan. Ahogy teltek az évek, egyre többet gondolkoztam, hogy valóban csak ennyi az élet? Kitanultam egy szakmát, amivel elmehettem ponyvaszervizesnek, de nem voltam elégedett a munkámmal. A főnököm nem volt kedves ember és egyre inkább belefáradtam a noszogatásaiba. Szerettem volna egy alternatívát találni, de nem tudtam, hogy mi legyen az.

Az egyik este elmentünk a haverokkal a kocsmába munka után. Nem volt semmi nagyon különleges ebben az estében. Viszont az egyik haverom megemlítette, hogy ha ennyire utálom a helyet ahol most dolgozok, akkor miért nem alapítok egy vállalkozást? Velem is maradt ez a gondolat és keresgélni kezdtem az interneten.

Székhelyet kellett akkor alapítanom és féltem, hogy már ez sem lesz lehetséges. Keresésem közben feljött egy ilyen felirat: újlengyel székhelyszolgáltatás. Nem is hallottam még erről a helyről, de biztos voltam benne, hogy okkal van ezzel hirdetve a székhelyszolgáltatás. Felléptem hát a Székhelyszolgáltatás24 oldalra, ahol megtudhattam mit rejt az újlengyel székhelyszolgáltatás felirat. Döbbenetes felfedezéseket tettem.

Először is nagyon jó érzés volt belépni az oldalra. Teljesen éreztem, hogy mennyire professzionálisak. A görgetés animációja, a kis panelek ahogy egymásra épültek mind azt éreztették velem, hogy ez egy komoly cég. Ahogy lefele görgettem az oldalon, egyre inkább csak tovább csalogatott. Ezt azzal érték el, hogy nem egyszerűen csak megformáztak egy szöveget és bedobtak mellé valami hátteret, hanem folyamatosan váltogatták a kialakítást. Olvastam egy könyvben, hogy ezzel sokkal könnyebb fenntartani az olvasó figyelmét.

Én pedig ennek örömére olvastam is rendesen. Megtudtam, hogy újlengyel székhelyszolgáltatás szempontjából egy rendkívül kedvező hely. Először eszébe nem jutna az embernek, hogy miért. Aztán rájön, hogy Újlengyel területén nem kell iparűzési adót fizetni. Ez egy kezdő vállalkozó számára, aki még alig ért az üzlethez, nem jelenthet túl sokat. Viszont miután megnéztem, hogy mit is takar az iparűzési adó, teljesen elképedtem, hogy ilyen hihetetlen hely létezik, ahol ezt nem kell fizetni.

Ennek fő oka, hogy az önkormányzat dönt az adók kérdésében. Mivel már lassan 30 éve ugyanígy maradt a rendszer, hogy nem kell iparűzési adót fizetni, ezért számos cég választotta már székhelyéül. Ezalatt pedig nem Marika néni zöldséges boltjára kell gondolni, hanem komoly multikra. Ha felnéztünk a Székhelyszolgáltatás24 oldalára, akkor egy szép listát is kaphatunk arról, hogy milyen cégek ezek. Tiszta döbbenet volt végignézni a sok ismert cég logóján és megtudni, hogy mindegyiknek Újlengyelen található a székhelye.

Mind szép és jó ez a sok információ, de végső soron miben tud segíteni nekünk a Székhelyszolgáltatás24? Kezdő vállalkozóként, szinte mindenben. Leveszi rólunk a sok adminisztrációnak és félelemnek a terhét. Szinte mindenre gondolnak. Ilyenekre is, hogy választhatunk, hogy a saját ügyvédünkkel intézzük a szerződéseinket, vagy az ő általuk kiállítottal. Tehát nem éreztetik azt az emberrel, hogy kezdőként egy senki és már rögtön ügyvéddel kéne kezdeniük. A cég több mint 10 éve üzemel és minőségi szolgáltatást nyújt mindazoknak, akik meg akarják alapítani új cégüket.

Számomra ők adták meg az utolsó löketet ahhoz, hogy a saját kezembe vegyem az életem irányítását. Miután sikeresen elindítottam a vállalkozásomat a segítségükkel, már el sem tudtam volna képzelni magamat alkalmazottként. Nagyon rendesek voltak és mindig el tudtam érni őket.