Ponyvát beújítani könnyebb, mint a menetlevél vezetése

Legalábbis van az az embertípus, akinek a sok rubrikára nehezen áll rá a szeme és az agya… És ezért nem szereti.

Na és, előbbi szorosan tartozik a foglalkozási körhöz és területhez, de a hivatalos dolgokban is ki kell ismernünk valamennyire magunkat, nemde? Elmúlt az a világ, amikor értettünk valamihez, és abból az egy tudásból meg is éltünk. Bármennyire is szerettük és csináltuk elhivatottan. A menetlevél vezetése már nem olyan egyértelmű, bármennyire is ismerjük a hivatásunk csínját-bínját, pláne, hogy komoly hivatali előírásoknak kell hasonló dolgokban megfelelni.

Az oldal, amit linkeltem az előbb, leírja, kinek van rá szüksége, és kínál is mindenféle applikációs megoldásokat, bármi is legyen részünkre az elvárt, az ilyen típusú munkánkhoz. 3,5 tonna alatt nem szükséges a menetlevél vezetése, útnyilvántartás viszont akkor is kell a legtöbb esetben – mondja a roadrecord.hu. ÁFA visszaigényléshez, kisteherautós költségelszámoláshoz is ez szükségeltetik, az útnyilvántartással tehát spórolhatunk, ha minden oké vele. Szóval törekedjünk rá, hogy megfelelő legyen! Ha olyat szeretnénk, ami garantáltan átmegy az ellenőrzéseken, akkor a szoftveresen vezetettség ajánlatát adja az említett RoadRecord (roadrecord.hu). Mindenképp érdemes elolvasni náluk mindenfélét, amit írnak. (Majd aztán a “Próbáld ki” gombra nyomni a jobb felső sarokban)

Az útnyilvántartásnak a következőket kell tartalmaznia: a gépjármű típusa és forgalmi rendszáma, az év első és utolsó napján leolvasott kilométeróra-állás, utazás-időpont, az utazás kiindulópontja, az utazás célja és a partner neve, az ekkor megtett kilométerek száma, a tankolások helye, ideje és a tankolt mennyiség. Ezekre az adatokra van mindenképpen szükség.

Kicsit még visszatérve a többi dokumentumra, a menetlevél, a szállítólevél, és a fuvarlevél között is jó tudni, hogy mi a különbség. A menetlevél esetén a sofőr adminisztrál, ő vezeti elsősorban, a fuvarlevelet azonban a vállalat állítja ki. A szállítólevél pedig olyasmi, ami csomag célba juttatása esetén érdekes és aktuális. Egyfajta bizonylat az adott áru átvételéről.

Ha érdekel minket a menetlevél vezetése, az útnyilvántartás megkönnyítése a magunk számára, szerintem mindenképp megfontolandó, amit javasoltam. Magukról azt írják a roadrecord.hu-n, hogy szintén az Excel-táblákkal való fárasztó munkát unták meg egykoron, és emiatt született az egész applikáció-ötlet. Hogy minden könnyebbé váljon ebben a dologban. Hittek benne, hogy több milliós éves megtakarítás esetleges ígéretével, és a saját felismerésük elterjesztésével – miszerint minden ilyen folyamat lehetne könnyebb is -, sikert érhetnek el, és sokaknak tudnak segíteni. Van náluk egy ügyfélszámláló is!…. Több, mint 18.000 ügyfelet mutat mostanra! 🙂 A roadrecord.hu nem viccel. Tényleg sokat segít mindenben. Sokaknak.