Kertépítés, kútfúrás, szivattyúk

szivattyú webáruház

Múlt hétvégén a párommal elhatároztuk, hogy kertépítésbe kezdünk. Már régóta esedékes volt, mivel az utóbbi néhány hónapban nagyon elhanyagoltuk a kertünket, pedig már régóta vannak terveink vele.

Tartottunk is egy nagybevásárlást, aminek során megvettük az összes szükséges szerszámot és építőanyagot. A párom természetesen azt tartotta a legfontosabbnak, hogy az autó biztonságban legyen, ezért egész télre bevásárolt ponyvákból – szerintem egy is elég lett volna, de így legalább jó sok ponyva van itthon, amiket a kertépítés során más célokra is fel tudunk használni.

A kertépítő projektben talán a sekély kerti kút a legnehezebben kivitelezhető, de éppen ez az, amit a leginkább várunk, hogy kész legyen.

Mikor hazaértünk a bevásárlásból, elégedettek voltunk a párommal, mert azt hittük, hogy minden megvan. Igen ám, de azzal nem számoltunk, hogy a szivattyú, amit néhány éve vettünk, időközben tönkrement. Valami olcsó, ismeretlen márka volt, úgyhogy arra sem volt esély, hogy valaki megjavítsa.

Ekkor kezdtem el kutatni a neten, azt remélve, hogy találok egy jó szivattyú webshopot. Nem is kellett sokáig keresgélni, mert a szivattyubolt.hu oldalon hamar megtaláltam mindent, amire szükségem lehet.

Ez a szivattyú webáruház minden szempontból a legjobb; normál esetben nem írnék ennyit egy webshopról, de ők tényleg lenyűgöztek.

Kezdjük az elején: amikor megnyitottam az oldalt, rögtön láttam rajta, hogy ez egy felhasználóbarát felület. Én és a párom sem vagyunk annyira jártasak a szivattyúk világában, de a weboldalt böngészve éreztem, hogy nincs miért aggódnunk. Láttam, hogy itt lehetőség van akár chaten is felvenni velük a kapcsolatot, ami azt jelenti, hogy gyors segítséget tudnak adni.

Amikor már épp elkezdtem volna írni a kérdéseimet, láttam, hogy mennyiféle módon lehet szűrni a kereséseket a különböző felhasználású, illetve márkájú szivattyúkra. Rögtön rá is kattintottam a kerti szivattyúkra, ahol lejjebb görgetve, legnagyobb meglepetésemre, részletes és közérthető kérdés-válasz formátumban le volt írva nagyjából minden, amit a kerti szivattyúkról tudni kell. Ennek alapján hamar ki tudtuk választani a nekünk legmegfelelőbb szivattyút, és éreztük, hogy valóban többet tudunk a témáról, mintha csak vaktában kiválasztottunk volna egyet.

Egy másik nagyon fontos szempont az ár volt. Megfigyeltem, hogy ebben a szivattyú webáruházban a széles választék és a magas minőségű márkák ellenére is nagyon kedvezőek az árak. Hamarosan meg is rendeltük a választott szivattyút, és arra számítottunk, hogy majd valamikor a hét második felében megérkezik.

Ez a webshop azonban ismét meg tudott lepni, ezúttal a gyors ügyintézéssel és kiszállítással. Alig 2 nap alatt már nálunk is volt a szivattyú, és már alig várom, hogy ezen a héten elkezdjük használni.

A fent említett szivattyú webáruháznak ráadásul olyan profi és igényes a weboldala, hogy még a vásárlás után is ott maradtam, és böngésztem a többi fajta szivattyút, valamint azoknak a felhasználási módjait. Lehet, hogy a következő kertépítő projekt egy mélyebb kút fúrása lesz, és a webáruháznak hála már azt is tudom, hogy ehhez búvárszivattyú fog kelleni. Persze azt is náluk veszem majd.