Neked is stresszes a karácsonyi ajándékozás?

Vettünk egy új autót. Nagyon örültem neki, mert a réginek már mindenféle baja volt. Azonban akadt egy kis gond: a kertünkben nem volt garázs. A ház is nemrég lett kész, épphogy be tudtunk költözni, és nagyjából elhelyezkedni. Terveztük egy fedett autóbeálló építését a jövőre nézve; azonban még messze voltunk attól, hogy egyáltalán bele tudjunk kezdeni. A régi kocsi már annyira megviselt volt, hogy nem igazán foglalkoztunk azzal, ráesik-e az eső. Az új autóval azonban más volt a helyzet. Ezért el is határoztuk, hogy csináltatunk neki egy védőponyvát, amíg nem készül el a tető.

Amikor a ponyvaszervizbe mentem, éppen nagyon ideges voltam. Ugyanis közeledett a félév vége és a karácsony. Tanárként dolgozom egy általános iskolában, és azt találtuk ki, hogy a szülőknek ajándékba naptárakat fogunk adni az év közben készült képekkel. Az ötlet nagyon jónak tűnt, de a megvalósítással voltak problémák, mert nem tudtam, hol tudnám kinyomtatni a naptárakat. Az idő pedig egyre fogyott.

Szerencsém volt, mert a ponyvaszerviz tulajdonosa ajánlott nekem egy nagyon jó nyomdát, ahol biztosan van naptár nyomtatás. Azt mondta, a központi üzeme Budaörsön van, de ha nem fér bele az időmbe odáig elmenni, online is leadhatóak a nyomtatásra váró anyagok. Otthon részletesebben is megnéztem az interneten, hogy miről van szó. A Color Nyomda honlapja nagyon szép volt és rendezett. Kifejezetten tetszett, hogy a kezdőoldalon felül egy sávban videókat játszik le a weboldal a nyomda működéséről. A videó fekete-fehér, ezáltal tökéletesen beleillik a felület fekete, sárga, és fehér színei közé.

A termékek között szinte azonnal észrevettem, hogy van naptár is. Örömmel láttam, hogy többféle típusú naptár nyomtatás is elérhető. Rendelhető többek között asztali naptár álló vagy fekvő formátumban, határidőnaplós naptár, falinaptár, zsebnaptár. Itt tanulmányozhattam az ajánlatkérő adatlapot is, amelyet később a “Kapcsolat” fülre kattintva szintén megtaláltam. Amennyiben online szeretnénk ajánlatot kérni, nem kell mást tennünk, csak az űrlapot kitölteni az adatainkkal, és pontos leírást adni a termékről. Kapcsolatba lépni egyébként számtalan más módon is lehet a céggel. Van két központi email címük, egy információs és egy ügyfélfogadási. Ezen kívül a honlapon több munkatársuk telefonszámát és email címét is megtaláljuk. Természetesen az üzem nyitvatartási idejét és pontos elhelyezkedését szintén megnézhetjük. Összesen három helyszínen van üzemük, azonban csak a budaörsiben fogadnak ügyfeleket.

A naptár nyomtatáson kívül még nagyon sok termék és szolgáltatás található meg náluk. Kérhetünk segítséget névjegy, plakát, szórólap, meghívó, magazin, karszalag, plasztik kártya, bélyegző, és még sok minden más elkészítésében. A weboldalon azt is megnézhetjük, hogy milyen nyomdagépeket használnak a munka során. A Color Nyomda már 1996 óra működik, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek, valamint kitűnő technikai felszereltséggel is. Erről meggyőződhetünk a saját szemünkkel, ugyanis rengeteg referenciakép tekinthető meg itt. Mindig fontosnak tartottam a referenciák felmutatását, mivel az ügyfelek elsősorban ezek alapján tudják eldönteni, hogy egy szolgáltató nekik való-e vagy sem. És ha egy cég online felületén sok ilyen kép jelenik meg, az mindig minőségi munkára utal.

Szintén nagyon hasznos, hogy van leadási segédletük. Ez is nagyon egyszerűen megtalálható a honlapon. Amikor a nyomdába leadunk egy anyagot, annak elég sok feltételnek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelően nyomtatható legyen. Ehhez nyújt segítséget a “nyomdai anyagleadási segédlet”. Itt részletesen leírják, hogy mik azok, amikre oda kell figyelnie a vásárlónak, mielőtt rendelést adna le. Nekem kifejezetten sokat számított, hogy elolvastam, és sok plusz munkától kíméltem meg magamat – és persze a nyomdai dolgozókat is.

Miután ilyen szerencsésen elkészültek a karácsonyi ajándékok és az autóponyva is, végre fellélegezhettem, és lazíthattam az ünnepek alatt.