Ponyvát kellett szerezni az utánfutóhoz, hogy elszállíthassuk a bicikliket

Egészen friss élményem kapcsolódik a ponyvaszervizhez, ugyanis nem olyan rég nekünk is igénybe kellett vennünk a szolgáltatásait. Egészen pontosan az autónk utánfutójához kellett új ponyvát csináltatnunk, ugyanis amit eddig használtunk, már eléggé viharvert volt. Ami azt illeti, az elmúlt időszakban nem is használtuk túl sokat az utánfutót. Általában a bicikliket szoktuk szállítani rajta, mert tavasztól kora őszig, nagyon sokat szoktunk biciklivel túrázni. Mi már csak ilyen aktív család vagyunk. Most azonban újra eljött az ideje, hogy előkapjuk a bringákat, úgyhogy akkor már egy új ponyvát is szereztünk, hogy biztonságban legyenek az út alatt.

És hogy miért lett ilyen hirtelen szükségünk újra a biciklikre? Hát azért, mert megtaláltuk a Cultractive oldalát, ami elég nagy késztetést adott nekünk arra, hogy újabb biciklis túrára induljunk. A Cultractive egy győri székhelyű cég, akiknek a weboldalán rengeteg gyalogos, biciklis és vízi túraajánlat megtalálható. Minket is ezek az ajánlatok inspiráltak. Annyira jól állították össze a túraútvonalakat, és olyan érdekes, igényes leírásokat adtak róluk, hogy egyből meghozták a kedvünket a kiránduláshoz. Látszik, hogy imádják a munkájukat és igyekeznek a környék legszebb vidékeit megmutatni az oda érkező turistáknak.

A Szigetköz és a Csallóköz területén tematikus túrákat, helyi látnivalókat és rendezvényeket böngészhetünk itt kedvünkre. Találhatunk itt győri városnéző túrát, több napos vízi túrát a Mosoni-Dunán, szlovákiai kirándulásokat, illetve természetjáróknak gyalogos és biciklis túrákat egyaránt. Most mi is az egyik ilyen biciklis túrát választottuk ki, mégpedig a “Csatába magyar” nevezetűt. Ez egy kb. 40 kilométeres távot felölelő túra, amely során megtekinthetjük a régmúlt csatahelyszíneit, és a csaták emlékműveit. Azért választottuk pont ezt a túrát, mert nagyon érdekel minket a környék történelme. A Cultractive oldalán pedig bőséges leírást is kaptunk az állomásokhoz köthető eseményekről. De a terveink között van az is, hogy ha már kicsit szabadabban lehet közlekedni a határon túl is, akkor a Komárom-Dunaszerdahely túrát is szeretnénk teljesíteni.

De ha valaki inkább városnézésre vágyik, azoknak győri programokat is kínálnak. Körbejárhatjuk a belvárost és megkereshetjük a régi cégereket, megnézhetjük Győr templomait és palotáit. De akár Pannonhalmára is ellátogathatunk. Ha valakit pedig a népi kultúra érdekel inkább, azoknak is tartogatnak remek túraajánlatokat. Sőt, ha valaki teljesen a maga ura szeretne lenni, akkor az a Cultractive túratervező alkalmazását is igénybe veheti, és maga állíthatja össze az útvonalat. Ha regisztrálsz az oldalra, akkor még a későbbiekre el is mentheted az így megtervezett túraútvonalat. Ezt a szolgáltatásukat szerintem mi is igénybe fogjuk venni a jövőben.

A túrák mellett részletesen kereshetünk rá az oldalon a környék látnivalóira és aktuális rendezvényeire is. Kereshetünk ingyenesen látogatható, szabadtéri, beltéri és családbarát programokat is, így biztosan mindenki megtalálja a számára ideálisat.

A Cultractive még néhány élménybeszámolót is megosztott az oldalon, így kicsit jobban is felmérhetjük, hogyan zajlanak az általuk összeállított túrák.

Minket abszolút megnyertek, így amint lehet, fel is pakoljuk a bicikliket, és egy 4-5 napos kirándulást csapunk a Cultractive ajánlásai nyomán a Szigetközben. Városnéző és biciklis túráikat egyaránt szeretnénk teljesíteni, és még az is lehet, hogy ha elég bevállalósak vagyunk, a nyáron még valamelyik több napos vízitúrájukat is végigvisszük. Jó tudni, hogy a biciklis túrára legalább már a szállításhoz szükséges ponyvát beszereztük.