Ponyva vásárlás után fejlesztő könyvet rendeltem a netről

Mindig is lelkes online vásárló voltam, de amióta beköszöntött a koronavírus, idejét sem tudom megmondani, mikor voltam boltban. Mármint úgy, tudjátok, bármilyenben. Se drogéria, se élelmiszerbolt se ruhabolt. Mindent a netről rendelek. Sokkal kényelmesebb és nyugodtabb folyamat. Múltkor például új ponyva kellet az autóra, bár ebben a férjem is segített, de szintén a netről rendeltük meg. Miután megvoltunk vele, még bogarásztam pár fejlesztő könyv után Petinek, mert hamarosan megkezdi az iskolát és szeretném, ha a beilleszkedés a lehető leggördülékenyebben menne.

A https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalról rendeltem egy 5-től 7 éves korig használható fejlesztő könyvet, ami kifejezetten az iskolakezdésre készíti fel a gyerekeket. Ugyan a könyv diszlexia-prevenciós problémákra is segítséget nyújthat, nem kell tőle megijedni, ugyanúgy használhatja bárki, tulajdonképpen a gyerkőc mindennemű fejlődését fogja szolgálni. Több, mint 150 oldalas A4-es lapokból áll és mind gyönyörű színes, szóval egyáltalán nem volt kihívás, hogy lekösse Peti figyelmét. Ami plusz pont, hogy a feladatok hasznos, de mégis játékosak így egyáltalán nem érződik a tanulás szaga rajta, valamint fokozatosan nehezedik így garantált a sikerélmény is.

Nagyon jó a szókincsbővítésre, az emlékezet és a memóriafejlesztésre, a kognitív folyamatok csiszolásra, de vannak feladatok a ritmus és vonalvezetésre, vagy a hallás és a vizuális figyelemre is.

Peti igazi izgága kisfiú, ezért aggódtam is egy kicsit, hogy hogyan fogja eltűrni, hogy a suliban szépen csendben kell ülni legalább 45 percet, de amióta ezt a könyvet használjuk, elképesztő mennyit változott. Természetesen pozitív irányba. Sokkal türelmesebb és sokkalta tovább tud koncentrálni, mint korábban. A „tanulásba” néha az unokatesója is bekapcsolódik és együtt oldják meg a feladatokat.

Jaj! A legfontosabbat még nem is mondtam. A könyv címe: Látogatás a tudás birodalmába. Ennek most még csak az első részét vettük meg, de mivel ekkora sikert aratott a családban, már meg is rendeltem tegnap a következő részt, ami valamivel hosszabb és több benne a fejtörő is.

Szerintem minden szülőnek érdemes szétnéznie a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalon, mert nem csak 5-7 éves korra vannak fejlesztő könyvek, hanem kisebbeknek is. Mindegyik játékos feladatokon keresztül tanít, amit a gyerekek is nagyon fognak majd élvezni.