Leszek még alkalmas fizikai munkára?

Egy ponyvaszervizes rokonom kért meg, hogy a téli lebetegedések időszaka miatt segítsek neki a telepen egy kicsit pakolászni a múlt hétvégén. Mert az összes munkatárs kidőlt pont akkorra, egy elég “rossz pillanatban”. Ijesztő lesz a sztorim, de szerintem a kedves olvasónak mindenképp tanulságos… És a végére azért ígérhetek happy endet is.

Nem vagyok a fizikai munkák területén “ismeretes” túlságosan, vagy hogy is fogalmazzak?… Bár eljárok néha futni, de inkább csak egy héten egy-két alkalommal. (Inkább egy az, mint kettő) Amikor pedig belefogtunk a jövő heti leltárt előkészítő pakolásba, egy félóra után ijesztő fájdalom döntött le kis híján a lábamról.

“Elrohantam” már aznap délután az orvoshoz, aki porckorongproblémákra gyanakodott és utána napokig nem is tudtam normálisan megemelni a karomat. A pontos vizsgálatok még tartanak, de én mostanra már beírtam a keresőbe: gyógytorna budapest. Mert ki akarok jönni ebből, mihamarább, így találtam rá a linkelt, therapy4u.hu oldalra!

gyógytorna budapest

Öreg vagyok én már ehhez, de nem akarok így élni, hogy minden keményebb igénybevételtől a jövőben napokra lebénulok… És ez az oldal tudom, hogy segíteni fog, mert már indulásból nagyon erősek! Minél több negyedórát eltöltök náluk vissza-vissza térve, annál biztosabb vagyok benne: megvan a mód, ahogyan tennem lépnem kell a javulás irányába. A leírásaik, a jelenlegi és volt pácienseik videós beszámolói, a munkatársi bemutatkozások: csupa derű, mintha nem is egy nagyon problémás és vészjósló területről beszélnénk. (Pedig arról beszélünk, félvállról venni nem szabad és én nem is teszem!) Amikor már az embernek budapesti gyógytorna SOS-kezelés kell, akkor egy kicsit már feltételezhetjük, hogy nagyobb lehet a baj, ezen a ponton én mégis azt mondom: nekik van igazuk! Abszolút! Mert mindenhez derűsen kell állni és hagyni, hogy legyen, ami lelkesítsen. A kedvesség és a segítőkészség sziklafalakat dönthet le, és így lehet jól elindulni bármiféle gyógyulás útján csak!

Meghökkentően sok kezeléstípust sorolnak fel a weboldaluk főoldalának fejlécében található “Kezelések” menüpont alatt. Maitland, Mulligan, Mckenzie – amennyire utána tudtam olvasni (náluk is és másutt is) egészen haladó felfogásban választják ki azokat az módozatokat, amiket a területen alkalmazni érdemes, figyelve a trendekre is – ezt mindenképp elmondhatjuk róluk. A gyógytorna budapesti szellemisége általuk követni tudja ezen az úton haladva a világtrendeket. Nagyon sok profi munkatárssal dolgoznak továbbá. És vannak speciális kezeléseik, amikre külön kitérnek az iménti menüpont alatt még: gerincferdülésre ajánlott terápiák (például: Schroth háromdimenziós scoliosis, vagy a SEAS nevű teljesen újfajta megközelítésű koncepció szintén az előbbi területre, és Temporomandibularis állkapocs ízületi kezelés).

A blogjukon pedig találtam egy, a kedvemet meghozó, szintén nagyon a trendekre ügyelő írást a sok közül, ami visszaadta igencsak a lelkesedésemet. A címe: Valóban van összefüggés a nyakfájdalom és az okostelefon használata között? Ez is egy olyan dolog ugyanis, amivel én találkoztam már (gondolom sokan manapság az okostelók korában), de sosem tudtam eldönteni, valóban jól sejtem-e az összefüggés meglétét? Itt válaszokat kaptam a jelenséget illetően, és az mindig nagyon megnyugtató, amikor egy sejtésedre kapsz egy nagyon is átfogó, teljes egészében kifejtő magyarázatot. Amikor a megérzésed találkozik egy szakszerű leírással, olyankor érzed igazán azt, hogy lesz majd, aki megérti a problémádat, és akkor viszont idővel megoldás is lehet rá!

A Therapy4U oldala mindenestül visszahozta az életkedvemet! Mert látom, hogy mindig van remény. Lendületes és segítőkész világ húzódik már az ilyen problémák mögött is, ami engem annyira megijesztett a ponyvás telepen. Nemsokára felveszem velük a kapcsolatot, és ha benneteket is érint bármi ilyesmi, de eddig még nem jutottatok el, ne felejtsétek, nekem is minden egy netes kereséssel indult: “gyógytorna budapest”. Az első kis lépést muszáj megtenni és jobban jártok, ha benneteket nem egy szerencsétlen baleset ébreszt rá ennek szükségességére. Ha éreztek valami fájdalmat rendszeresen, ha valami nem stimmel, keressetek ti is rájuk.