Minden megoldható, csak jó szolgáltatót kell választani

Nagyjából ez az én jelmondatom. Általában, ha valamire szükségem van, mindig tudom, hogy kinél kell érdeklődnöm, kitől kell ajánlást kérnem, hogy a lehető legjobb szolgáltató felé irányítsanak. Múltkor is az egyik barátom segített ponyvaszervizet találni, és nagyon meg voltam velük elégedve.

Nem volt ez másképp most sem, amikor olajcserére volt szükségem és autószervizest kerestem. Az egyik barátom a metaautoszerviz.hu oldalát küldte át nekem, a következő szöveggel: Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. és mivel tudtam, hogy ez a barátom csak is a legjobbat fogja ajánlani, el is mentettem ezzel a szöveggel a könyvjelzők közé az oldalt.

Bár tudtam, hogy jó szolgáltató lesz, azért kifejezetten meglepett, hogy a Méta Autószerviz Kft. weboldala milyen igényes. Egyszerűen az ember nem ilyet vár el alapból egy autószervizes oldaltól, de a Méta Autószerviz Kft. úgy néz ki, hogy kiemelkedik a tömegből és tabukat döntöget.

Egy nagyon szép letisztult oldalra kerülsz, ha felmész a www.metaautoszerviz.hu oldalra. A felső fejlécen rögtön lehet látni, hogy a főoldalról még milyen aloldalakra lehet navigálni. Ott találod meg a szolgáltatások listáját és az árakat is egy nagyon egyszerű táblázatban szépen és érthetően összefoglalva. Így nincs az a borzasztó kellemetlen érzés, mint nagyon sok más szolgáltató esetében, hogy egyáltalán nem egyértelmű az árazás, vagy hogy egyáltalán nem kapsz erről semmilyen előzetes információt. A galériában megnézhetsz pár képet a helyről, a hírek aloldalon pedig számos érdekes cikket találhatsz az autókkal kapcsolatban, ami nekem sokat nem mond, de a pasiknak biztos nagyon izgalmas kis kalandozás lehet.

A fejléc alatt rögtön láthatjuk, hogy milyen telefonszámokat kell tárcsázni, ha elszeretnénk érni őket, és mivel az autószervizelés mellett klímákkal isi foglalkoznak, ezért arra egy külön telefonszámot biztosítanak, gondolom azért, hogy a logisztika és az ügyintézés sokkal egyszerűbb legyen és ne keveredjenek össze a szálak.

A Méta Autószerviz Kft. Hétfőtől egészen Péntekig nyitva van, reggel 8-tól délután 5-ig. Így gondolom, a telefonos ügyintézést is csak ilyenkor lehet igénybe venni. Ha viszont Te ezt napközben nem tudod megtenni, akkor van lehetőség nyilván arra is, hogy máshogy is elérd őket, vagy esetleg online foglalj időpontot. Mivel én inkább telefonálgatós vagyok, így csak kíváncsiságból néztem rá az online foglalóra és ha jól láttam, ott mindig látod, hogy mikor van a következő szabad időpont, kiválaszthatod, hogy abroncs cserét, klíma töltést, vagy defekt javítást szeretnél. Ez után meg kell adnod előre, hogy motort kell vizsgálni, személyautót, vagy kisteherautót. Ha megadtad a járműved pontos típusát, márkáját és modell számát, akkor már csak pár személyes adatot kell megadni és mehet is a foglalás. A szerviz maga pedig Budapesten található meg, a 18. kerületben.

Na de térjünk is rá az olajcserére, amiért eredetileg kerestem én az autószervizest.

A szolgáltatások hosszú listája között fogod megtalálni az olajcserét, és nagy meglepetésemre nem csak annyi volt ott, hogy mennyibe kerül aztán szevasz tavasz, hanem egy igazán terjedelmes ki tájékoztató szöveg magáról az olajcsere fontosságáról, arról, hogy milyen gyakorisággal ajánlott ezt elvégezni, illetve, hogy hogyan történik az egész folyamat valójában.

Az olaj, mint megtudtam, tulajdonképpen az egész autó alapvető működését segíti elő. Megakadályozza a motortérben keletkező hő általi túlmelegedést, valamint javítja a tömítettséget is.

Az oldal elmondása szerint, a legtöbb autóban már jelez egy kis felvillanó lámpa, ha cserélni szükséges az olajat, de ha ilyen neked nincsen, mert egy igazi kis veteránod van, akkor az ajánlás szerint 1000 km megtétele után érdemes cserélni, vagy legalábbis ellenőrizni az olajszintet, egy nívópálca segítségével.

Szerintem nagyon sok érdekes és hasznos infóhoz tudsz hozzájutni, már csak azzal, ha felmész a Métások weboldalára. Ami pedig a javaslatom, hogy mentsd el ezzel a címmel az oldalt Te is: “Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.” soha nem lehet tudni mikor lesz majd rá szükséged!