Motorgumit egyszerűbben vehetsz, mint ponyvát, ha nem értesz hozzá, akkor is

Rövidesen itt az anyósom születésnapja, és egészen tegnapig fogalmunk sem volt a párommal, hogy mit vegyünk neki. Az ihlet a ponyvás barátomnál érkezett. Megláttam a háza előtt kiállítva egy tűzpiros Aprilia robogót, amit eladásra hirdettek. Egyből eszembe jutott, hogy ez Krisztinek egy óriási ajándék lenne.

Nem gondolkoztam sokáig, felhívtam a telefonszámot, egyeztettem az eladóval, majd a feleségemmel, és este már az enyém volt a robogó, vagyis az anyósomé. Ez gyorsan ment, gondoltam először. De nyilván ez a sztori így túl szép lenne, hogy igaz legyen.

Mivel nem igazán értek a motorokhoz, beleestem abba a hibába, hogy nem néztem át rendesen, de nem is kértem meg erre senkit. Azért nem volt akkora a baj, csak egy barátom hívta fel rá a figyelmet, hogy erre bizony új gumik kellenek. Köszi – gondoltam magamban. És akkor besétálok a szupermarketbe Aprilia gumiért? Nem, nyilván nem.

Szerencsére Isti, aki kicsit jobban konyít a dologhoz, mint én, ajánlotta a https://www.motortire.hu oldalt. Még mindig nem tudtam, hogy ezt én hogyan oldom meg, de ahogy felléptem az oldalra kitisztult a kép. Hihetetlen, de én, mint laikus is simán tudtam gumit vásárolni a kis robogóra.

A https://www.motortire.hu weblap tetején található egy keresőmező, ahol méret, márka, és kategória alapján tudsz keresni gumit a motorodra. Na ez nálam egyértelműen ki volt lőve, gőzöm nem volt a laptop előtt ülve, hogy mit kéne itt választanom.

Szerencsére a https://www.motortire.hu gondolt rám is, vagyis azokra, akik totál vakon tapogatóznak a témában. Az oldal jobb oldalán a motorod gyártmánya szerint is választhatsz gumit, ami azért sokkal egyszerűbb, mint beírni, hogy 120/70-12, ami egyébként fogalmam sincs mit jelent. Legalább is nekem, persze aki tudja, hogy mit akar, neki gyorsabb a pontos keresés.

Végül simán megtaláltam a robogóra szükséges gumikat, és kezdeményeztem is a rendelést. Ez nagyon simán ment, teljesen egyszerű a rendelés folyamata. A gumikat országos szinten bárhová kiszállítják, de én úgy döntöttem, hogy náluk veszem át, mint kiderült, munkából hazafelé útba esik a szerviz.

Ide egyébként egy időpontot is foglaltam, hogy segítsenek már feltenni az új gumikat. Erre 6 hónap garanciát is vállalnak, szóval tuti, hogy jó munkát végeznek.

Nem gondoltam, de simán tudtam új abroncsokat vásárolni Kriszti születésnapi ajándékára, pedig motort is csak a TV-ben láttam még, vagy maximum, ha elment mellettem az utcán. Nemsoká fel is tesszük őket a kis robogóra, mehet rá a masni, és énekeljük a Happy Birthday-t!