Mi a közös egy női aktban és egy szürke teraszponyvában?

Azonnal megválaszolom Neked a kérdést: a fotózás. A munkánkban időnként vannak érdekes megkeresések. Volt már arra példa, hogy esküvőre kellett ponyvát bérbe adnunk vagy éppen filmforgatáshoz kértek tőlünk egy teljesen összekaszabolt ponyvát. De a legutóbbi alkalom mindent vitt: akt fotózáshoz kértek tőlünk ponyvát.

Természetesen azonnal jelentkeztem a főnökömnél, hogy bízza rám a kiszállítást és az üzembe helyezést. Megkaptam a projektet.

Felvettem a kapcsolatot a fotóssal, Szoboszlai Krisztinával. Krisztina elmondta, hogy az ügyfele glamour fotókat szeretne csináltatni a szabadban, a Gellért-hegy egyik fantasztikus hátteret biztosító parkjában. A ponyvára azért van szükség, hogy a kíváncsi szemek elől elzárt módon történjen az akt fotózás. Az egyeztetésünknek ezen a pontján a fotós nyomatékosan jelezte, hogy ebbe a kizárt körbe természetesen a ponyvaszállító is beletartozik. Gyorsan helyretett, mert valószínűleg érezte a téma iránti őszinte lelkesedésemet a telefonban. És tényleg: még sohasem voltam ilyen fotózáson.

Elérkezett a fényképezés napja. 1 órával korábban a helyszínen voltam. A biztonság kedvéért több ponyvát is vittem, tökéletes “spanyolfalat” raktam össze a parknak a nyilvános út felé eső részére. Megérkezett a fotós hölgy is, nagyon komoly masinákkal. Némileg átrendeztette velem a ponyvákat, hogy még jobban érvényesüljön a lélegzetelállító kilátás a hegyről a város felé. Közben elmondta, hogy az akt fotózás során sohasem a meztelenség megmutatása a cél. Sőt, ezen a speciális területen a kevesebb gyakran több. Ekkor megérkezett a fotóalany is, egy izgatott középkorú hölgy. Miközben Krisztinával átbeszélték a részleteket, egyre jobban megnyugodott. És ezen a ponton engem elküldtek, hogy igyak meg néhány kávét a közeli cukrászdában 😉