Nyári gumi kellett a ponyvaszervizes céges kocsira

Sokan nem gondolnák, hogy micsoda fontos dolga van egy ponyvaszervizesnek. Rengeteg hívást kapunk minden nap olyan emberektől, akiknek mások nem tudnának segíteni. Elvégre nem mindenki akar új ponyvát venni és a mi szolgáltatásunkkal meg tudják spórolni ezt a pénzt. Most gondolhatják, hogy ez biztos nem éri meg, hiszen mi is pénzbe kerülünk. Szerencsére azért a mi alapanyagaink nem kerülnek annyiba, mint egy komplett új ponyva vásárlása.

Egész Pest megyében nyújtunk szolgáltatást, úgyhogy természetesen szükségünk van egy megbízható autóra. A téli hónapokban használt gumi azonban nemsokára már nem lesz jó rá. Itt van április és még mindig nem váltottunk nyári gumira. Találni kellett egy olyan oldalt, ahol nyári gumi is elérhető kedvező áron. A Gumidiszkont oldalára esett először a választásom. Bár nem voltam biztos benne, hogy innen fogok rendelni, de elkezdtem végignézni az ajánlataikat.

Először a nyári gumikat kellett megtalálnom. Azt hittem, hogy egy idegesítő és hosszú folyamat lesz ez. Pedig csak rá kellett kattintanom a gumikeresőre, ahova minden adatot be tudtam írni. Azt még nem is említettem, hogy milyen menő kinézete volt az egész oldalnak. Kerekek, éles narancssárga színek, szinte a volán mögött éreztem magamat. Visszahozta a gyerekkori emlékeimet arról, mikor offroad versenyeket néztem apukám tévéjén.

Az egész design erőt és megbízhatóságot sugárzott. Szerintem ez a két dolog, amit az ember feltétlenül elvárna az autógumijától. Magamról biztosan tudom, hogy ezek az első szempontjaim. Na de merre voltak a nyári gumik? Az autógumi keresőn belül minden preferenciát szépen egyenként ki tudtunk választani. Természetesen a legelején három opciót találhattunk arra, hogy nyári- téli- vagy négyévszakos gumit akarunk. Nem kell emiatt túl sokat filozofálni, hogy melyik gumi mihez jó. Az autógumi kereső leszűkíti nekünk a keresési találatokat és csak azok között kell ezután böngésznünk, amik minket érdekelnek.

Ezeken a fő kategóriákon kívül azonban rengeteg szűrési lehetőség volt még, ami jól jöhet akkor is, ha csak nyári gumi kell. Ki tudjuk választani például azt, hogy milyen autónk van. Személyautó, terepjáró vagy kisteher. Nem mindenki csak személyautóhoz keres gumikat, úgyhogy ez nagyon hasznos lehet a terepjáró használóknak. Számomra azonban nem ez tetszett a legjobban, hanem, hogy automatikusan ki van jelölve, hogy legalább 4 elérhető legyen.

Tök jó, hogy darabra is lehet venni, ha csak az egyik kerekünkkel történt mondjuk baj. Viszont most nyári gumi kellett a céges kocsinkra, úgyhogy az egy négyes pakkot jelent. Emiatt a szűrő miatt nem kell csalódnom az utolsó pillanatban, hogy jaj, nincsen elég kerék pont abból a fajtából, ami nekem kell. Helyette már alapból sem jelennek meg, így rengeteg időt tud megtakarítani mindenkinek.

Az oldal többi része már standard webshopos dolog csak, persze attól még minőségi szolgáltatást nyújtanak. Az árak tisztán és láthatóan ki vannak írva, sosem kellett azzal szenvednem, hogy keresgetem. Mindegyiknek ki van írva a márkája, az, hogy milyen fajta és még annak is utána lehet nézni, hogy biztosan jó-e a kocsinkra. Rövid keresésem végén megtaláltam a nyári gumi szettet, amire szükségünk volt éppen.

Bedobálgattam mindent a „kosárba”, majd kiválasztottam a fizetési módomat és kitöltöttem a szállítási adataimat. Nagyon gyorsan megérkeztek a gumik és nem kellett aggódni, hogy baj lesz a téli gumival.